GÖÇ VE SAĞLIK SEMPOZYUMU

Değerli “Göç ve Sağlık Sempozyumu” Katılımcıları;

İzmir Tabip Odası tarafından İzmir’de ilk kez düzenlenen Göç ve Sağlık Sempozyumu’na çağrılısınız.

Ege, Dokuz Eylül, Hacettepe, Yaşar Üniversite’lerinin değerli araştırmacıları ve uzmanlarının yanı sıra, İzmir Valiliği, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, ASAM, Türk Kızılayı, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) gibi kurum ve kuruluşların yetkililerinin bu sempozyuma bilimsel bilgi birikimlerini ve/veya deneyimlerini aktararak katkı sunmaları beklenmektedir.

Türkiye, son yıllardaki bölgesel savaşlardan ve başka etkenlerden dolayı göçmenlerin hedef ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu sempozyumda ; “göç ve göçmenlik olayı” bilimsel açıdan değerlendirirken, sağlıkla ilişkilendirilmiş boyutu da ele alınacaktır. Bu sayede göçmenler için daha iyi bir gelecek planlaması için bilgi ve deneyimler paylaşılırken, aynı zamanda araştırmacıların, kurum ve kuruluş ve yetkililerin birbirleri ile tanışma, işbirliğini geliştirme ve paylaşım yönünde bilimsel bir ortamı sağlayacağı kuşkusuzdur.

Düzenleme kurulu olarak siz değerli katılımcılara sempozyumun bilimsel yönden yararlı olması dileklerimizle, sizleri sempozyumda aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı saygıyla sunarız.

“GÖÇ VE SAĞLIK SEMPOZYUMU” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir